معامله فردایی

خدمات ارزی

معاملات فردایی چیست؟

فروشندگان دلار فردایی دلاری در اختیار ندارند، این معاملات تنها به حالت صوری و برای هیجان دادن به بازار و بالا بردن قیمت ارز انجام می شود . در واقع فروشندگان به وعده خود برای تحویل دلار عمل نمی کنند.

این روزها دلالانی  که خیابان منوچهری، فردوسی، سبزه میدان و … تهران حضور دارند ، علاوه بر معاملات روزانه معاملات فردایی را هم انجام می دهند.

همه چیز درباره معاملات فردایی ارز 

در معاملات فردایی که با استفاده از دلار فردایی انجام می شود در واقع فروشندگان و یا خریداران، هیچگونه ارزی را در دست ندارند و این معاملات را به صورت صوری انجام می دهند. در معاملات فردایی دلار، فروشندگان و یا خریداران، معامله را در پایان روز کاری انجام داده و دلار (ما به تفاوت نرخ ارز) را به صورت ریالی روز بعد انجام معامله، تبادل می‌ کنند. در بیشتر مواقع، فروشندگان دلار فردایی، دلالان دلاری هستند که در مکان هایی همچون میدان فردوسی، خیابان منوچهری، سبزه میدان و … مشغول انجام انواع معاملات ارزی (روزانه، فردایی و … ) هستند.

چرا انجام معاملات فردای از نظر قانونی جرم محسوب می شود؟

یکی از مهم ترین دلایلی که در قانونی بودن این معاملات خلل وارد ساخته این است که این معاملات در هیچ سامانه ای به صورت قانونی ثبت نمی شوند. دلالانی که این معاملات را انجام می دهند عموما در شرایطی که تعادل و ثبات نسبی در بازار خرید و فروش ارز ایجاد می شود از طریق اعلام ارقام و قیمت های غیر واقعی ( بالاتر از قیمت واقعی ارز) هیجان را به بازار وارد می کنند. هیجانی که منجر به بالا رفتن قیمت ارز می شود.

لازم به ذکر است که طبق ماده 13 قانون مقررات ناظر بر عملیات ارزی صرافی ها، انجام هرگونه معامله فردایی چه توسط افراد حقیقی و چه توسط افراد حقوقی، جرم به شمار می رود. افراد حقیقی و یا حقوقی که این معاملات را انجام می دهند نیز بر طبق ماده 15 ام همین قانون و به استناد قانون پولی و بانکی کشور، به  علت ایجاد اختلال در نظام اقتصادی و همچنین تنظیم بازار غیر متشکل پولی تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.

چالش های معاملات فردایی 

هم از نظر دینی و هم از نظر قانونی، انجام معاملات فردایی دلار، چالش هایی را برای طرفین این قبیل معاملات ایجاد می کند. چالش هایی که تبعاتی همچون از بین رفتن تعادل و ثبات بازار ارز را به دنبال خواهد داشت. در ادامه قصد داریم بخشی از مهم‌ ترین چالش های این قبیل معاملات را با یکدیکر مرور کنیم.

قماری بودن معاملات فردایی دلار 

از آنجایی که این قبیل معاملات بر اساس یک مورد کاملا تصادفی (نرخ ارز در روز بعد) انجام می شوند و تنها یک سمت معامله ( در صورت ایجاد ضرر) باید هزینه مشخصی را به طرف مقابل معامله بپردازد، پس انجام معاملات دلار فردایی نوعی قمار محسوب می شود. در این دسته از معاملات هیچ فعالیت اقتصادی نیز انجام نمی شود و در واقع طرفین  بر اساس شانس و قیمت فردای ارز با یکدیگر به توافق می رسند.

غرری بودن معاملات فردایی دلار 

ترجمه تحت الفظی غرر، خدعه بوده و در واقع به معنای معامله ای است که در انجام آن نوعی خطر و یا ریسک برای  دو طرف یا یکی از طرفین معامله وجود دارد. علت چنین مساله ای نیز مبهم بودن نتیجه معاملات فردی ( از نظر سود و یا زیان) است.

  مطالعه بیشتر 

 

با زیماپی خدمات ارزی را با بهترین شرایط تجربه کنید.

Last updated byAnonymous